✍️#ویکتوریا_آزاد
۱۳ فروردین ۱۴۰۲
#فدرالیسم یک شیوه و مدل تقسیمات سیاسی کشور ( ژئو پولیتیک) و مدیریت جامعه است که میتواند برای بعضی جوامع مناسب باشد و برای بعضی دیگر مناسب نباشد. فدرالیسم بمعنای یونانی فئودوس پیمان هست. در این مدل، نظام سیاسی از یک واحد سیاسی کل (دولت فدرال مرکزی) و واحدهای سیاسی جزء (ایالتها) تشکیل شده. ایالتها بر اساس ترکیبات قومی - جغرافیایی تعیین میشوند و درست همین موضوع آغاز بیچارگی هر چه بیشتر ایرانیان را بسترسازی میکند. آنچه ما نیاز داریم دولت غیرمتمرکز است و نه فدرالیسم!
❇️چرا مدل فدرالیسم برای ایران مناسب نیست و میتواند چنین شیوه مدیریتی منجر به تنش های شدید قومی در سراسر کشور شود و حتی نوعی جنگ داخلی به راه بیافتد، به دلیل موقعیت ژئو پلتیک تقسیمات ارضی ایران و بافت متکثر قومی ما. در ایران عزیزمان بسیاری از مناطق از اقوام ترکیبی تشکیل شده است برای مثال در آذربایجان غربی هم ترک داریم هم کُرد، در اصفهان فارس داریم و قشقایی و غیره، در ایلام کُرد لُر و لَک، در بوشهر فارس و لُر، پر تهران و البرز ترکیبهای مختلف اقوام، در خراسان جنوبی بلوچ کرد فارس، خراسان رضوی و شمالی کُرد کرمانج ترکمن فارسی، در خوزستان لُر عرب فارس، در استان فارس اکثریت فارس لر قشقایی عرب، کردستان کرد و آذری، کرمان فارس و بلوچ، استان گلستان فارس و ترکمن، گیلان تالشی گیلانی آذری، هرمزگان فارس بلوچ عرب، همدان لر آذری فارس کرد وووو.
❇️ و اما نظریه جداسازی قومی و یا تقسیمات سیاسی کشور بر اساس بافت قومی- زبانی هم اساسا برای جوامعی مطرح است که در درون خود تنش های شدید قومی دارند و همزیستی این اقوام باهم ممکن نیست مثل یوگسلاوی سابق، تفاوتهای زبانی و قومی آنها موجب شده بود که نمیشد سیاست گذاری کرد چرا که زندگی این اقوام با هم تولید گروههای متنازع میکرد و این موجب فلج شدن حکومت و دولت مرکزی شده بودو نمیشد جامعه را مدیریت کرد پس جامعه مجبور به جداسازی قومی- زبانی و جغرافیایی شد.
❇️ در کشور ما ایران کدام قوم با کدام قوم درگیر است؟؟ برعکس همه اقوام با حکومت و دولت مرکزی در تنازعند و همگی جانشان را برای ایران فدا میکنند پس مشکل کشور ما بافت قومی آن لااقل حالا نیست. ما برای حفظ این همبستگی ملی وادامه این همزیستی صلح آمیز و دیرینه باید حکومت را از دست این حکومت اسلامی متمرکز دربیاوریم و حکومتی دموکراتیک و غیرمتمرکز تشکیل بدهیم. در این حکومت غیرمتمرکز حکومت ودولت مرکزی و مجلس پشتیبان حقوق سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی اقوام ایرانی از هر تیره و تباری بر مبنای اعلامیه جهانی حقوق بشر و ملحقاتش هستند، حق مدیریتهای منطقهای، تحقق مطالبات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مناطق مختلف ایران و برنامهریزی و فراهم آوردن زمینههای پیشرفت و ترقی شهری و منطقهای، گویش و آموزش زبان مادری با قبول زبان فارسی بهعنوان زبان مشترک ارتباط، محاوره و آموزش در سراسر کشور به نمایندگان مناطق مختلف کشور در استانها واگذار میشود. در نظام پیشنهادی ما برنامههای کلان و درازمدت اقتصادی، سیاست مالی و سرمایههای ملی ازجمله نفت و گاز (پتروشیمی) منابع زیرزمینی و آثار باستانی، چاپ پول، نظام ضرب سکه و مبادلات پولی برعهده مجلس و سیاست خارجی و راهبردهای دفاع ملی و نظامی برعهده دولت خواهد بود. بالاترین مرجع برای تصمیمگیریهای کلان پارلمان است.
💠 نوع نظام سیاسی آینده ایران میتواند پادشاهی پارلمانی و یا جمهوری دموکراتیک و یا اشکال دیگر در چارچوب تمامیت ارضی ایران و یکپارچگی ملی ایران، مبتنی بر انتخابات آزاد، سالم و عادلانه انتخاب شود. استقرار یک نظام پارلمانی کثرتگرا، دموکراتیک و منتخب مردم مبتنی بر تفکیک سه قوا، بهترین راه تحقق دموکراسی و اعمال اراده ملت ایران بر سرنوشت خویش است، تمرکززدایی از سیستم حکومتی کشور و استقرار نظامی پارلمانی مبتنی بر تقسیم قدرت سیاسی، مدنی مردم ایران بهصورت یکسان و برابر در سراسر کشور که تعیین شکل ساختاری آن در مجلس مؤسسان و قانون اساسی برخاسته از آن مشخص میشود ضروری و واجب است. قوانین ناظر بر واحدهای خودگردان استانها با قانون اساسی کشور هیچ مغایرتی نخواهد داشت و تعیین و تفکیک وظایف دولت با واحدهای سیاسی تشکیلدهنده آن در مجلس مؤسسان و قانون اساسی برخاسته از آن تعیین میشود. قانون اساسی کشور میبایست ضامن حق اداره محلی و شوراهای استانی در کلیه امور محلی به دست نمایندگان استانها باشد.
👈👈👈👈توییت این پست
https://twitter.com/victoriaazad24/status/1642637030378094593?s=46&t=auKQyaXoKCMkBcgLlMbZ4Q
انتشار یافته در کانال تلگرامی شبکه ایرانیاران
https://t.me/iranyarannetwork1398