روز سه شنبه 7 ژوئن 2006   شاهزاده رضا پهلوی به دعوت آقای برنارد دوبره وکیل مجلس فرانسه و عضوحزب اتحاد جنبش ملی  با 40 تن از وکلای این مجلس که در میان آنان اعضای کمیسسیون سیاست خارجی نیز شرکت داشتند ، دیدار کرد.
سه تن از نمایندگان انتخاب شده هیات رئیسه نشست لندن ،ویکتوریا آزاد ، شهریار آهی، و رامین پرهام، و رضا پیرزاده یکی از فعالان مشروطه خواه مقیم فرانسه در این جلسه شاهزاده را همراهی می کردندوموضوعات مطرح شده در این نشست بحران اتمی ایران و پیامد های سیاسی و اقتصادی آن ، تنشهای سیاسی در درون رژیم و پیامد های آن ، تنشهای سیاسی در درون رژیم وپیامد های آن در سیاست های منطقه ای ، مقدمات تشکیل یک اپوزیسیون و افقهای تشکیل یک آلترناتیو در برابر رژیم و لزوم دوستی بین مردم ایران و فرانسه بود.
از جمله وکلای شرکت کننده لویی ژیسکاردستن پسر رئیس جمهور اسبق فرانسه والری ژیسکاردستن بود. رضا پیرزاده که در برگزاری این جلسه نقش مهمی را ایفا کرده بود، گفت که اهمیت این جلسه به خاطرشرکت وکلای کلیدی است .
وی ادامه داد که وکلای شرکت کننده در این جلسه از این که همراهان شاهزاده متعلق به گرایشهای مختلف سیاسی از چپ گرا تا مشروطه خواه بودند و در این راه برقراری د مکراسی، جدایی از حکومت و احقاق حقوق بشر در ایران متحد بودند، بسیار تحت تاثیر قرار گرفتند.
یکی از مسائلی که فرانسه با آن روبروست خطرجنبشهای بنیادگرای اسلامی است.آنها ارزشهای لائیک خود را در خطر می بینند و برای آنها بسیار جالب بود که شاهزاده رضا پهلوی به اتفاق یک گروه از مخالفان جدایی دین از حکومت هستند به پارلمان فرانسه آمده بودند. این اولین باری بود که بسیاری از این وکلا با یک اپوزیسیون ایرانی که هیچ ارتباطی با مجاهدین خلق نداشت به گفتگو نشستند.
در خاتمه این نشست، آقای دوبره که برادر رئیس پارلمان فرانسه و فرزند میشل دوبره نخست وزیر شارل دوگل که بنیانگزار جمهوری پنجم و ساختارسیاسی نوین فرانسه است ابراز امیدواری کرد که کشورش بتواند در راه دمکراسی در ایران پشتیبان ملت ایران باشد زیرا که فرانسه به خاطر حمایت از آیت اله خمینی در زمان انقلاب بدهی عظیمی نسبت به ملت ایران دارد.
پس از این جلسه شاهزاده با نخست وزیر پیشین فرانسه ادوارد بالادور که هم اکنون ریاست کمیته سیاستهای خارجی پارلمان فرانسه را عهده دار است،ملاقات کرد،این ملاقات نزدیک به دو ساعت به طول انجامید.
ویکتوریا آزاد که در گذشته متعلق به سازمان چریکهای فدایی خلق ایران بوده است گفت در پروسه تکامل دیدگاههای سیاسی خود ، او به راههای مسالمت آمیز مبارزه سیاسی روی آورد وسالها با این سازمان فعالیت میکرد سپس سالهای اخیر در اتحاد جمهوری خواهان جزو کسانی بوده  که در این  شورای اجرائی این جریان فعالیت داشت  .خانم آزاد که یکی از فعالان  سیاسی برجسته کشور سوئد بوده و در جنبش زنان و پشتیبانی از حقوق بشر بسیار فعال بود  که به عقیده او برای رسیدن به دمکراسی و حقوق بشر در ایران چاره ای بجزتشکیل یک ائتلاف وهمبستگی ملی ندارد و در این راه بایستی مرز خودی و غیر خودی را در نوردد و یک همدلی و اجماع ملی فراهم آورد.
وی گفت قبل از اینکه شاهزاده رضا پهلوی را ملاقات کنم برای من کاملا مشخص نبود که نقش من در این نشست با اعضای پارلمانی چه خواهد بود ، ولی میدانستم که فرصتی است برای ما نیروهای مخالف رژیم که با دول خارجی در ارتباط قرار بگیریم و از دغدغه های کشورمان صحبت کنیم.
درگفتگوی مستقیمی که با خود شاهزاده در خصوص این نشست پارلمانی داشتیم، برای من خیلی جالب بود که بلافاصله آقای رضا پهلوی به من گفتند که در آنجا شمابه عنوان یک جمهوریخواه شرکت خواهید کرد و بایستی در مورد آن چه که هستید صحبت کنید در همان لحظه یک احساس بسیار صمیمی و اعتماد به من دست داد و بیشترمطمئن شدم که شخص رضا پهلوی تا چه اندازه دمکرات و مدرن فکر میکنند و کاملا هویت سیاسی من را نه تنها پذیرفته اند بلکه به آن احترام می گذارند.این برای من الگوی رفتاری مدرن و از این منظر این ملاقات و همراه شدن با ایشان حائز اهمیت بود و تجربه بسیار مثبتی بود.
خانم آزاد خطاب به کسانی که معتقدند که شاهزاده فقط به دنبال معرفی خود هستند گفت ، من شاهد بودم که از ساعت 7 صبح تا یک نصف شب ایشان برای اندیشه خود و طرح اپوزیسیون ایران تلاش میکنند و دغدغه ایشان جزایران و نجات ملت از این اختاپوس مستبد اسلامی و مذهبی که بر کشور ما حاکم است چیز دیگری نبود.
وی ادامه داد این فرصت را دوستان عزیز مشروطه خواه فراهم کرده بودند و این همکاری نشان داد که ما با همدیگر چقدر قادر خواهیم بود که تاثیر بگذاریم . وقتی اپوزیسیون مترقی ایرانی از دو ساختار متفاوت می توانند به شکل مدنی و متمدن گفتگو کنند حتی وارد سیاستهای عملیاتی بشوند این کمک بزرگی است برای تاثیر بر افکار عمومی جهان.
به اعتقاد من ،اعتماد به یکدیگرو ایمان به تحول دموکراتیک و امید اساسی برای برکناری نظام دینی، احقاق حقوق بشر، تشکیل مجلس موسسان و تدوین قانون اساسی نوین در ایران هسته اصلی همکاری ما ایرانیان میبایستی باشد.

کیهان لندن  2006

دیدن ویدئو این نشست