Den 13/4 ägde en kvinnoseminarium rum på stampgatan 8 lokal. Under seminariet hade vi följande program:
-    Ann-Marie Ogalde internationell sekreterare för partiet kom från Stockholm för att prata om den internationella kvinnokampen men gjorde en sista minutens ändring med tanke på dem upptrappade oroligheterna i Palestina valde hon att prata om situationen i Palestina och våra riktlinjer i samband med detta.
-    Neda från Palestina valde också att pratade om Palestina men gick mer ingående in på Palestinas historia och konfliktens historiska bakgrund.
-    Anna Rubin från UV  pratade om praktiskt feminism.
-    Vi hade flera talaren bl.a. från Assyriska kvinnounionen som höll tal om Assyriska folket och dess kvinnors situation ur ett globalt perspektiv.
-    Kurdiska kvinnoförbundets ordförande pratade om deras verksamhet  och hur hon kämpat för att genomföra den feministiska och jämlikhetsplanen bland vanliga kurdiska kvinnor.
-    Sarin som är ordförande för integration kvinnocenter skulle också tala för oss men avstod som protest mot att det var alldeles för få personer från partiet i synnerlighet svenskar (4 pers) som deltagit på detta seminarium och resten var invandrare
 (46 pers) Sarin tolkade detta som en förolämpning mot dem invandrare som deltagit på seminariet. I den andra delen av programmet hade vi latinamerikansk musik som gjorde stämningen mycket fin och glad. Sedan bjöds det på kurdisk dans och Assyrisk dans, där dansarna hade folkdräkter (mkt vackra sådana). Och i slutet av programmet bad vi upp publiken till Assyrisk/kurdisk dans. Kvällen var mycket lyckad.

1999
Victoria Azad